Данијелова 33, Београд
11011
jpgs@stambeno.com
Бесплатни фиксни позиви: 0800 11 00 11
  • Српски језик
Alt Text

Пројекти за кориснике

Београд без баријера

Свим зградама које се налазе у нашем систему одржавања, пружамо могућност постављања рампи за особе са инвалидитетом, без додатног новчаног учествовања станара.

Током пројекта „Београд без баријера“ од 2015. године постављено је више од 500 рампи за особе са инвалидитетом.

Како нам је веома важно како живе наши суграђани са инвалидитетом, приступачношћу прилаза њиховим стамбеним зградама ствара се могућност осамостаљења особа са инвалидитетом у реализацији свакодневних активности и на тај начин омогућава побољшање квалитета живота у њиховом животном окружењу.

Погледајте видео

Placeholder

Еколошка LED расвета

Пројекат обухвата уградњу савременог еколошког ЛЕД осветљења у заједничке просторије у свим зградама које се налазе у нашем систему одржавања, без додатног новчаног учествовања станара.

ЈП Градско стамбено обезбеђује комплетну услугу замене заједничког осветљења, прорачун за уштеду електричне енергије као и висемесечно финасирање кроз обједињен систем наплате. Погодности које грађани остварују:
– Ниска потрошња енергије и дужи век трајања
– Уштеде од 60% до 80% за заједничку електричну енергију
– Чисто светло без УВ зрачења
– Безбедно светло, рад на ниском напону
– Веома ниска емисија топлотне енергије

Пројекат наилази на велики одзив станара, те смо од 2016. године у више од 6.000 стамбених објеката имплеметирали ЛЕД расвету. Кроз уградњу савременог осветљења у заједничке просторије стамбених зграда ЈП Градско стамбено прикључује се европским и светским стандардима у уштеди електричне енергије као и увођењу еколошки прихватљивог вида осветљења у стамбене зграде.

Лепше лице Београда

Захваљујући сарадњи града Београда, Секретаријата за комуналне и стамбене послове, ЈП Градско стамбено и локалних самоуправа, за четири године санирано је више од 500 фасада у Београду.

Акција „За лепше лице Београда“ и даље траје и велики напори се улажу да се одговори на потребу за реконструкцијом фасада. Кроз реконструкцију фасадних површина спречили смо угрожавање безбедности наших суграђана од одрона дотрајалих и деценијама неодржаваних фасада, а станарима омогућили пријатније, топлије и сигурније становање у својим домовима.

Погледајте видео

Placeholder

Најлепши улаз

Са жељом да подстакнемо развој добросуседских односа и уређења заједничких просторија зграда, акцију Избор за најлепши улаз у Београду организујемо у континуитету, од 2011. године. Акција традиционално почиње сваког маја, на Светски дан комшија а завршава се у октобру, на Светски дан становања. Победник добија плакету, али и вредне награде у виду бесплатног извођења радова, по договору са станарима и у складу са њиховим потребама.

Акција се спроводи у циљу подизања свести грађана и станара како да уреде и очувају свој животни простор. Редовно истичемо значај сарадње комшија у зградама које представљају заједнички дом.

За акцију „Најлепши улаз Београда“ могу се пријавити све зграде које се налазе у систему одржавања ЈП Градско стамбено.

Сазнај више
> Лифт није играчка