Danijelova 33, Beograd
11011
jpgs@stambeno.com
Besplatni fiksni pozivi: 0800 11 00 11
  • Srpski jezik
Alt Text

Elektronsko plaćanje usluga - putem e.Sanduče portala

JP Gradsko stambeno u saradnji sa JKP Infostan tehnologije poziva svoje korisnike da usluge  zakupnine, održavanja i čišćenja zgrade plaćaju elektronski, samo jednim klikom, na mobilnoj aplikaciji i portalu e.Sanduče. U ovom trenutku više od 250.000 korisnika komunalnih usluga svakog meseca putem platforme e.Sanduče, plaća račune objedinjene naplate, koji obuhvataju i sve usluge JP Gradsko stambeno.

Mobilna aplikacija e.Sanduče dostupna je korisnicima na platformama iOS i Android i ona se veoma brzo i lako preuzima na Google Play i  App store prodavnicama. Takođe, na računu objedinjene naplate nalazi se jedinstven QR kod za besplatno preuzimanje aplikacije. Portalu e.Sanduče može se pristupiti i sa bilo kog računara ili tablet uređaja putem linka https://esanduce.rs/prijava .

Platforma e.Sanduče omogućava korisnicima da svoje račune plate na najbrži i najbezbedniji način, samo jednim klikom domaćim (Visa, Dina, Mastercard, Maestro, American Express), kao i platnim karticama izdatim u inostranstvu, bez odlaska na šaltere platnih institucija i bez čekanja u redovima. Mesečni računi objedinjene naplate, na kojima su iskazane usluge JP Gradsko stambeno, dostupni su korisnicima već od 1. u mesecu, pre procesa štampe i distribucije na kućne adrese. Izvršene uplate se odmah realizuju, a prednost u odnosu na ostale načine plaćanja je što direktno preko naše platforme možete vršiti plaćanje na najsigurniji i najbrži način bez mogućnosti da napravite bilo kakvu grešku u iznosu koji uplaćujete ili u pozivu na broj. Iz statusa „Platiˮ, nakon izvršenog plaćanje preko platforme e.Sanduče, status se menja u „Plaćenoˮ, a putem mejla koji ste naveli prilikom registracije dobijate potvrdu o uspešno izvršenoj transakciji. Proces plaćanja se odvija u potpuno bezbednom i sertifikovanom okruženju, u skladu sa najvišim tehnološkim standardima. Platforma takođe omogućava precizan uvid u arhivu računa, kao detaljan prikaz naplate.

Kako je za JKP Infostan tehnologije i JP Gradsko stambeno veoma važno očuvanje i zaštita životne sredine, korisnicima je omogućeno da na portalu e.Sanduče brzo i lako isključe slanje štampanih računa putem pošte, koji će biti dostupni isključivo u elektronskom formatu u okviru aplikacije e.Sanduče. Odabirom željene godine i meseca i klikom na račun, sa desne strane će se pojaviti prozor u okviru kojeg birate opciju „Pregled računa“. Klikom na navedenu opciju otvoriće Vam se elektronski račun u PDF formatu. Na navedeni način zajednički čuvamo životnu sredinu, sprečavamo prekomerno štampanje i upotrebu papira, smanjujemo količinu otpada, jer smo se opredelili za „zeleniju budućnost“.

U narednom periodu na platformu e.Sanduče uključiće se i druga pravna, koja su izdavaoci računa.

Za sve dodatne informacije o platformi e.Sanduče korisnicima je na raspolaganju broj telefona 11011 i e-mail adresa esanduce@infostan.rs . Sve aktuelne informacije dostupne su korisnicima i na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i na sajtu www.infostan.rs  .

Ne gubite svoje vreme na šalterima platnih institucija, plaćajte sve usluge JP Gradsko stambeno na najefikasniji način.

 

Skupština grada Beograda je na sednici održanoj dana 13.04.2023. godine donela Odluku o izmeni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda („Službeni list grada Beograda“, broj 24/2003, 11/2005, 2/2011, 34/2014, 19/2017, 85/2019, 38/2021 i 101/2021- u daljem tekstu: Odluka), na način da se u članu 16. stav 5. Odluke briše, kao i da se ova promena primenjuje počev od 01. jula 2023. godine. Navedena Odluka o izmeni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda  je objavljena u Službenom listu grada Beograda broj 23/23 od 13.04.2023. godine.

 

S obzirom na navedeno, obaveštavamo vas da JKP Infostan tehnologije počev od 1. jula 2023. godine nema pravni osnov za pokrivanje troškova naplate naknade komunalnih usluga na osnovu jedinstvene uplatnice.Pružaoci platnih usluga će iste tarifirati i naplaćivati pri prijemu uplata, u skladu sa svojom poslovnom politikom. Od 1. jula 2023. godine bankarska naknada za uplate putem platforme e.Sanduče će iznositi 50,00 dinara po transakciji, bez obzira na iznos uplate.